[<<][pool][>>][..]
Tue Aug 9 10:25:17 CEST 2011

maintenance day

- Remove DISPLAY guessing.  I have this in .bashrc:

if [ -z "$DISPLAY" ]; then
    GUESSED=`who -m --ips | awk '{print $5 }'`
    if [ -n "$GUESSED" ]; then
        export DISPLAY_GUESSED="$GUESSED:0.0"
    fi
fi

  It used to set DISPLAY directly but this interferes with some
  port-knocking firewall config.  Maybe it should be replaced with a
  notice that DISPLAY isn't set correctly in ssh config.


- Enable proper X11 forwarding.

  /etc/ssh/sshd_config on zwizwa had "X11Forwarding no".

- Another problem on giebrok, found with "ssh -v":
  debug1: Remote: No xauth program; cannot forward with spoofing.

  Warning goes away after installing xauth, but forwarding still
  doesn't work.

  In auth.log I found this:
  error: Failed to allocate internet-domain X11 display socket.
  See [1], it seems to be an ipv6 config error.
  workaround: add "AddressFamily inet"

  Real problem is probably ipv6 config op vhosts.

- ipv6.  important?  not really.  let's first look at sixxs account to
  see if i'm missing out on something.  I have 1 ISK.  Tunnel is down
  due to server reboot 34 days ago.  /etc/init.d/aiccu wasn't started.
  hmm.. it is linked in /etc/rc2.d   trouble with ppp restart?

  it's up and being pinged, so ISK should rise.
  let's see if it survives ppp restart.

- crashes on zwizwa

  [2590389.756459] tcpdump: page allocation failure. order:5, mode:0xc0d0

  Is this the same problem again with clamd memory leak?  Currently:
  clamav 2068  0.0 13.7 140024 35112 ? Ssl  Jul05 5:05 /usr/sbin/clamd

  Hmm, upgraded it still has around 117988 size.

- oom stuff.

  I swear I saw a message about oom in auth.log, just like i did with
  the internet-domain error mentioned above.  I can't find neither
  now.  Was it something about /proc/self/oom_adj ?  Doesn't seem to
  be a big deal.



[1] http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=422327



[Reply][About]
[<<][pool][>>][..]